Underbara tisdag // Eine wunderbar dienstag

cavalli cavalli2

Jag har haft en sån där fulperiod nu några veckor. Ni vet, man ser sig själv och vill typ spy.
Ändå försöker jag undvika att tänka i banor som ”Kanske borde operera näsan ändå, lite större bröst vore trevligt?”

Jag supportar skönhetsoperationer, med rätt motiv. Tänk er att varje gång se sig själv, i flera år, och verkligen ogilla något hos sig själv. Varför inte ändra det estetiskt då? Om det är något man prioriterar – varför inte?

Min vän Vanessa är trans, för mig är hon kvinna men hon har fortfarande kuk mellan benen. Hon vill börja dricka hormoner, och jag säger till henne – vänta minst två år, känner du samma sak då så boka tid hos psykolog. Ändringar hos sig själv är inget att leka med.
Samma sak med bröst, läppar, näsa, whatever. Det är ens skal, man måste trivas med det. Vi alla har en vision hur vi vill se ut, vi visar det i sättet vi klär oss, sminkar oss, piercar oss… Varför inte operera sig också om det är något vi verkligen vill?

Jag själv vill inte, jag skulle aldrig lägga mig under kniven eftersom jag är snål och för jag inte är säker på om jag vill ha ett annat skal. Jag är nöjd ibland, men det finns också dagar jag ser alla skavanker. No drama.

5 reaktioner på ”Underbara tisdag // Eine wunderbar dienstag

 1. Tycker att skönhetsidealen har gått alldeles för långt, okej om man blivit påkörd i ansiktet och inte har något ansikte kvar, men vafan, spyr på alla bloggare som lägger sig under kniven för att operera sin redan ”perfekta” näsa.
  Har kommit till det stadiet då jag verkligen kan se mina ”fulheter” som något sexigt istället, eller så får det vara fult, vem säger att något fult måste vara negativt liksom, haha, finns andra saker man kan lägga energi på än typ en dubbelhaka eller celluliter..

  1. Absolut, jag är också trött på ordet perfekt. Men jag tror också att vissa människor, trots terapi och försök av bättre självförtroende faktiskt kan må bra av att fixa det de själva inte står ut med.
   Utstickande öron, stor näsa, etc… vissa kommer aldrig bli av med komplexet, och det är just den typen av människor som lägger pengar på operationer.
   De är inte svaga, de har bara andra prioriteringar.

 2. Jag tycker du ser bra ut som du ser ut. Jag har inte sett din kropp, men jag har svårt att tro att det finns något som du behöver göra något åt. Jag vet att det är den egna känslan som avgör och inte andras. Du har nog helt rätt med att det är bra att vänta innan beslut tas. Ha det bra! Kram

 3. Jag skulle vara mer positiv till kniven om de lyckades bättre. Plastikkirurgin karvar på ett snäpp över trepanerarnivån. I’m not impressed..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s