Ett scenario

Jag tror verkligen på butterfy effect ( se filmen med Ashton Kutcher, grym! )
Små saker förändrar livet i sin helhet. Hade jag inte lagt ut en kass youtube film hade jag aldrig suttit här idag.
Små val blir stora saker.

Ett annat scenario är om mina föräldrar aldrig skilt sig. Hur hade mitt liv sett ut då? Hade jag slutat vara så rastlös och osäker på många vis?
En fadersgestalt är riktigt viktigt, har jag insett nu. Min styvpappa var allt annat än stabil, hade jag varit en annan person om min riktiga pappa varit tillsammans med min mamma?
Visst, de gjorde slut av en anledning… Men nu säger vi att de var ihop.
Min styvpappa var fantastisk när jag var ett barn – det var när jag blev äldre som ett annat form av kaos kom fram. Jag säger inte att han är ond, för det är ingen människa.
En man som har en egen historia, jag vet inte varför han fick sina utbrott på mig och slog mig så jag svimmade i sängen.
Kanske var hans egna uppväxt likadan.

litenhanna

Mitt enda misstag var att jag var tyst. Vad hade hänt om jag berättat för någon? Min riktiga pappa till exempel? Han visste ingenting, för jag höll käften. Han fick reda på det först för något år sedan, när vi gick en promenad och bara pratade.

Men nåväl, min riktiga pappa och min mamma… Tänk om de var ihop? Vem hade jag varit då? Barndomen gör extremt mycket, vi skapar våra rädslor och värderingar efter våra föräldrar. Min mamma är skiträdd för getingar och det har smittat av sig på mig.
Fast de fungerade inte som par, ibland blir det så. Kanske hade de bråkat och varit olyckliga, och olyckan hade smittat av sig på mig och min bror. Man vet aldrig vad som hade kunnat hända.

Men jag är inte bitter, bara nyfiken. Att bara få en liten inblick på hur det hade kunnat vara vore häftigt. Men jag ångrar inte min uppväxt, jag har fantastisk kontakt med min familj och älskar dem djupt.

En reaktion på ”Ett scenario

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s